2017. február 23., csütörtök

Paprikakrém leves

Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, hogy milyen íze lehet ennek a levesnek. Végül csak rászántam magam és elkészítettem ezt az egyszerű, de annál finomabb levest a korábban már említett levesfőzőmben.

Ez a leves egyébként tej és cukormentes, jól beilleszthető IR barát diétába is.



Hozzávalók:

50 dkg kápia paprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db nagyobb érett paradicsom
400 ml kókusztej
500 ml víz
só, bors, chili paprika


A kápia paprikákat sütőben 20 perc alatt megsütőm, majd fóliára teszem és kicsummázom, megpucolom. Ez a technika így nem annyira szerencsés, szóval legközelebb már kettévágva, csummázva fogom a sütőbe tenni őket, kb 180 fokra.

Addig felkockázom a paradicsomot és belerakom a fűszerekkel együtt a leveskészítőbe, illetve egy kis kókuszzsíron megfuttatom a feldarabolt  hagymát is. A megpucolt, megsütött paprikákat is hozzáadom. Bekapcsolom a gépet és az első programmal kb. 25 perc alatt összefőzöm/mixelem. 

Ha a program lejárt, hozzáadom a kókusztejszínt és összemixelem a levessel. Ha szükséges még akkor tovább ízesítem. 
Körülbelül 1200 ml levesünk lesz ebből az adagból, melynek szénhidrát tartalma 27 g.
Egy adag levesben (300 ml) pedig 6.75 g szénhidrát található.



Levesbetétként én most magokat adtam hozzá, jól illik hozzá a tökmag például!

Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése