Ez a leves egyébként tej és cukormentes, jól beilleszthető IR barát diétába is.
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db nagyobb érett paradicsom
400 ml kókusztej
500 ml víz
só, bors, chili paprika
A kápia paprikákat sütőben 20 perc alatt megsütőm, majd fóliára teszem és kicsummázom, megpucolom. Ez a technika így nem annyira szerencsés, szóval legközelebb már kettévágva, csummázva fogom a sütőbe tenni őket, kb 180 fokra.
Addig felkockázom a paradicsomot és belerakom a fűszerekkel együtt a leveskészítőbe, illetve egy kis kókuszzsíron megfuttatom a feldarabolt hagymát is. A megpucolt, megsütött paprikákat is hozzáadom. Bekapcsolom a gépet és az első programmal kb. 25 perc alatt összefőzöm/mixelem.
Ha a program lejárt, hozzáadom a kókusztejszínt és összemixelem a levessel. Ha szükséges még akkor tovább ízesítem.
Körülbelül 1200 ml levesünk lesz ebből az adagból, melynek szénhidrát tartalma 27 g.
Egy adag levesben (300 ml) pedig 6.75 g szénhidrát található.
Levesbetétként én most magokat adtam hozzá, jól illik hozzá a tökmag például!
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése