Rakott csirkemell nyári salátával
Ezt a receptet a hűtőből hozom nektek. Kinyitottam és ezeket az alapanyagokat találtam, gondoltam kezdek velük valamit. Nagyon egyszerű és laktató étel. Mellesleg ISTENI! :) Elkészítése 75 perc sütéssel együtt.
Szükségünk lesz:
50 dkg csirkemell
300 ml v. 2 kis pohár LM tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
10 dkg bacon csíkokra vágva
30 dkg burgonya
20 dkg trappista sajt
1 fej jégsaláta
1/2 fej lila hagyma
2 paradicsom
1 paprika
citromlé
olívaolaj
bazsalikom
oregánó
olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet előkészítem, csíkokra vágom. A fokhagymát és a fej lila hagymát apróra vágom (lehet reszelni is) és beleteszem a tejfölbe, jól összekeverem, majd rakok hozzá borsot. A csirkemellet beleforgatom a joghurtos pácba, hűtőbe teszem.
Ezalatt meghámozom a burgonyát, majd vékony hasábokra vágom. A baconre helyezem a joghurtos csirke felét a tálba, majd a nyers krumplit, amit megsózok esetleg GM delikátozok. Egy kanál olajjal meglocsolom, majd ráteszem a maradék csirkemellet. Ha maradt a baconből azt is a tejére teszem és ráreszelem a sajtot.
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óráig sütöm.
Nyári saláta:
A Zöldségeket összevágom és egy tálba helyezem, majd előkészítem a dresszinget. Egy pohárban 1-1 arányban rakok citromlevet és olivaolajat. Egy csipet sóval, oregánóval és bazsalikommal ízesítem és villával jól összekeverem. A villa felhabosítja kicsit a dresszinget, amit ezután az összevágott zöldségekre öntök és összeforgatom a tálban.
Jó étvágyat hozzá!
TIPP: A MIZO termékek általában allergén mentesek, de találtok egy táblázatot a termékek összetételéről a honlapjukon, ami nagyon hasznos lehet!
TIPP: A MIZO termékek általában allergén mentesek, de találtok egy táblázatot a termékek összetételéről a honlapjukon, ami nagyon hasznos lehet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése