A lecsó ezerszínű arca
Ahány ház annyi szokás! Igaz ez akkor is, ha nagyon egyszerű ételt, lecsót készítünk. Én még nem ettem kétszer ugyanolyat! Van, aki a hagymára esküszik, van aki a paradicsomot adagolja túl, van akinek szaftosan jó, de valaki azt szereti, ha a kanál megáll benne. Most kétféle változatot hoztam, a hagyományosat és a "férfiasat". Íme:
Szükségünk lesz:
2 nagy fej vöröshagyma
7 nagyobb paradicsom
6 nagyobb paprika
1 k.kanál őrölt pirospaprika
LM tejföl
olaj
só
bors
Férfiak hozhatják:
2 db tojásukat :)
10 dkg bacont
Elkészítés:
Mindent felkockázunk és a hagymát olajon megpároljuk, amíg kifehéredik. Mások itt hozzáadnak egy kávéskanál pirospaprikát, én ezt most kihagytam, mert annyira nem szeretem az őrölt paprika ízét a lecsóban. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és összefőzzük a hagymával. Kb. 5-8 perc után jöhet a paprika is. Elkeverjük, megsózzuk, picit borsozzuk és hagyjuk főni.
Eközben a kockára vágott bacont olajon kicsit megpirítjuk, a két tojást felverjük és hozzáöntjük, majd addig kavarjuk, amíg rántotta-szerű nem lesz.
Ha a lecsó kész, akkor hozzárakjuk a baconos tojást és jól elkeverjük.
GM kenyérrel és LM tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése