2014. június 29., vasárnap

Lecsó ala Anette

A lecsó ezerszínű arca


Ahány ház annyi szokás! Igaz ez akkor is, ha nagyon egyszerű ételt, lecsót készítünk. Én még nem ettem kétszer ugyanolyat! Van, aki a hagymára esküszik, van aki a paradicsomot adagolja túl, van akinek szaftosan jó, de valaki azt szereti, ha a kanál megáll benne. Most kétféle változatot hoztam, a hagyományosat és a "férfiasat". Íme:

Szükségünk lesz:

2 nagy fej vöröshagyma
7 nagyobb paradicsom
6 nagyobb paprika
1 k.kanál őrölt pirospaprika
LM tejföl
olaj

bors

Férfiak hozhatják:

2 db tojásukat :)
10 dkg bacont

Elkészítés:

Mindent felkockázunk és a hagymát olajon megpároljuk, amíg kifehéredik. Mások itt hozzáadnak egy kávéskanál pirospaprikát, én ezt most kihagytam, mert annyira nem szeretem az őrölt paprika ízét a lecsóban. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és összefőzzük a hagymával. Kb. 5-8 perc után jöhet a paprika is. Elkeverjük, megsózzuk, picit borsozzuk és hagyjuk  főni.



Eközben a kockára vágott bacont olajon kicsit megpirítjuk, a két tojást felverjük és hozzáöntjük, majd addig kavarjuk, amíg rántotta-szerű nem lesz.

Ha a lecsó kész, akkor hozzárakjuk a baconos tojást és jól elkeverjük.










GM kenyérrel és LM tejföllel tálaljuk!

Jó étvágyat!


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése