2014. június 27., péntek

Pasta ala Anette

Könnyű nyári tészta

Szeretnék nektek mutatni egy nagyon könnyű receptet, amit friss paradicsomból és salátából készítettem garantáltan glutén- és laktózmentesen. Elkészítési ideje kb. 20 perc minden előkészülettel együtt, tehát bátran ajánlom minden időhiányban szenvedőnek.

Szükségünk lesz:


250 g kukorica tészta
40 dkg koktélparadicsom vagy 4 nagyobb darab érett paradicsom)
20 dkg bacon 
1 csomag rukkola v. madár saláta
2 gerezd fokhagyma

bors
oliva olaj


Felrakom a vizet főni a tésztához, ha felfő, akkor kb. 8-10 perc alatt megfőzöm. Eközben kockára vágom a bacont, vagy csíkokra, illetve a koktélparadicsomokat félbe. A bacont egy serpenyőbe teszem és olivaolajon megpirítom, ami kb. 5 perc, ezután hozzáadom a paradicsomot. Ha már leválik a héja, akkor belenyomom a két gerezd fokhagymát is ( én szeretem érezni a fokhagyma ízét az ételekben, ezért nem az elején rakom hozzá, de ha randivacsora, akkor inkább az elején, a bacon-höz add hozzá a fokhagymát) Hozzáteszem a csomag rucollát (szerintem rucola-val a legfinomabb, de ízlés dolga) és belekeverem a paradicsomos baconbe. Kb. 2 perc alatt összeérnek az ízek, ekkor hozzárakom a tésztát is és összekavarom őket a serpenyőben, ami szintén 2 perc. Sóval és borssal ízlés szerint ízesíthető, a tetejére parmezán sajtot reszelek, hiszen a parmezán laktózmentes!






Jó étvágyat!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése