2014. július 4., péntek

Csokitorta ala Anette

Csokitorta kandírozott narancshéjjal





Ez a torta csak egy kísérlet volt, de nem sikerült túl rosszul, így ajánlom azoknak, akik végre valami csokisat ennének glutén és laktózmentesen. Íme:


Szükségünk lesz:

Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. rizsliszt
1 ek. kukorica keményítő
1/2 sütőpor
3 kanál kakaópor

Krémhez:
1 Dr. Oetker étcsokoládés pudingpor (GM-LM)
500 ml rizs/szójatej
3 ek. cukor
20 dkg növényi margarin
Kandírozott narancshéj


Elkészítés:

Piskóta:
Kör alakú tortát sütünk ahogyan az epertortánál is, és hozzáadunk 3 kanál kakaóport a liszthez majd ha kész, megsütjük a recept szerint.

Krém:
A pudingot kikavarjuk egy kis tejjel csomómentesre majd hozzáöntjük a többi tejet és a 3 kanál cukrot és lassú tűzön addig kavarjuk, amíg meg nem keményedik, puding-szerű nem lesz. Ha hólyagocskák jelennek meg, akkor készen van, de folyamatosan keverjük oda ne égjen!
Kihűtjük és ha kész, akkor kikavarjuk a margarinnal és beletesszük a kandírozott narancsot. 


A tortalapot kettévágjuk és megkenjük a krémmel, összeillesztjük a lapokat és kívül is beborítjuk a maradék krémmel. A tetejét a maradék kandírozott narancshéjjal és puffasztott rizzsel díszítettem, de lehet csokoládé forgáccsal is ízlés szerint!



Jó étvágyat hozzá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése