Csokitorta kandírozott narancshéjjal
Ez a torta csak egy kísérlet volt, de nem sikerült túl rosszul, így ajánlom azoknak, akik végre valami csokisat ennének glutén és laktózmentesen. Íme:
Szükségünk lesz:
Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. rizsliszt
1 ek. kukorica keményítő
1/2 sütőpor
3 kanál kakaópor
Krémhez:
1 Dr. Oetker étcsokoládés pudingpor (GM-LM)
500 ml rizs/szójatej
3 ek. cukor
20 dkg növényi margarin
Kandírozott narancshéj
Elkészítés:
Piskóta:
Kör alakú tortát sütünk ahogyan az epertortánál is, és hozzáadunk 3 kanál kakaóport a liszthez majd ha kész, megsütjük a recept szerint.
Krém:
A pudingot kikavarjuk egy kis tejjel csomómentesre majd hozzáöntjük a többi tejet és a 3 kanál cukrot és lassú tűzön addig kavarjuk, amíg meg nem keményedik, puding-szerű nem lesz. Ha hólyagocskák jelennek meg, akkor készen van, de folyamatosan keverjük oda ne égjen!
Kihűtjük és ha kész, akkor kikavarjuk a margarinnal és beletesszük a kandírozott narancsot.
A tortalapot kettévágjuk és megkenjük a krémmel, összeillesztjük a lapokat és kívül is beborítjuk a maradék krémmel. A tetejét a maradék kandírozott narancshéjjal és puffasztott rizzsel díszítettem, de lehet csokoládé forgáccsal is ízlés szerint!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése