2014. július 3., csütörtök

Cukkinis Lapcsánka ala Anette

Lapcsánka/ Tócsni/ Rösztike/ Krumplimálé cukkinivel


Ismét egy szuper könnyű receptet hozok nektek, ami vacsorára és ebédre is megállja a helyét és ez nem más, mint a lapcsánka, közismert nevén tócsni. Elkészítési idő 30 perc és garantáltan pénztárcabarát!

Szükségünk lesz:



2 db kisebb cukkini
3 db burgonya
1/2 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kukorica liszt
bors
fokhagyma
LM tejföl






Elkészítés:

A cukkinit lereszelem és besózom, kicsit állni hagyom, majd lecsepegtetem. A burgonyát is lereszelem, illetve a hagymákat is lereszelem és hozzáadom. a lereszelt cukkinit, burgonyát hagymákat 3-4 nagy kanál kukoricaliszttel összeforgatom, sózom borsozom. A lényege, hogy masszív legyen az így kapott 'tészta' semmiképp sem folyós. Olajat felmelegítem majd egy kanállal szépen belelapogatom a lapcsánka tésztát. Kb. 5 perc alatt megfordítva készre sütöm, szalvétára teszem. 



Ízlés szerint tejfölt és sajtot teszek rá. Én tejföllel szeretem, de önmagában is szuperfinom! 

Jó étvágyat!



TIPP: 
Ezzel a Bosch márkájú szeletelővel a cukkinit és a burgonyát sem           kell reszelgetni! Szuper hasznos és tartós! Nagyon jó befektetés!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése