Kovászos uborkát gluténmentesen?
Igen! Gondoltátok volna, hogy mi, diétázók is éppen olyan finom kovászos uborkát tudunk csinálni kenyér nélkül, mint kenyérrel? Hogy mi a trükkje? Hát a burgonya!
Én a kovászos uborkával gyerekkorom óta úgy voltam, hogy minden évben megkóstoltam és rájöttem, ezt nem szeretem! Mivel a szüleim minden nyáron jóízűen eszegették, ezért elhatároztam, hogy megszeretem!
Így is lett és néhány év kóstolgatás és próbálkozás után, nekem is az egyik nagy kedvenc lett a főtt kukorica és a dinnye mellett nyáron. :)
Szükségünk lesz:
1 kg kovászolni való uborka
1 csomag friss kapor
1 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
langyos víz
só
Elkészítés:
Az üveg aljára elhelyezem a fél csomag kaprot, a fokhagymát és egy-két burgonyakarikát. Az uborkákat jól megmosom, - én egy (új) mosogatószivaccsal töröltem át őket - végeit levágom, majd a nagyobbakat hosszanti részen kétszer, a kisebbeket csak egyszer vágom be kb. a háromnegyedéig. Belepakolom az üvegbe, majd a tetejére a maradék kaprot és burgonyát teszem. Felöntöm langyos, sós vízzel, majd lefedem és kb. 3-4 napra napos helyre teszem. Érdemes három nap után megkóstolni, hogy beérett-e már.
A burgonyától nem lesz zavaros a vize sem! Ha megérett, akkor hűtőben tárolom!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése