2014. július 13., vasárnap

Tejfölös csirke ala Anette

Tejfölös csirke - semmi extra, de finom!

Hozok majd nagyon egyszerű, alap recepteket is, mert a diétázók nagy része első kétségbeesésükben azt gondolják, hogy szinte mindenről le kell mondaniuk, főleg ha ezzel a két kombóval, gluténnal és laktózzal együtt találkoznak. De nem!
Hogyan lehet egy sima pörköltből glutén- és laktózmentes? Íme:

Szükségünk lesz:

1 kg csirkecomb
1 pohár LM tejföl
1 dl bármilyen tej (lm, rizs, szója,mandula)
1 csomag kiskagyló GM tészta
1 fej vöröshagyma
1 Ek. kukoricakeményítő

bors
pirospaprika
őrölt fűszerkömény
étolaj


Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmosom, megtisztítom. A hagymát kockára vágom, az edény aljára kevés olajat teszek és megpárolom a hagymát üvegesre, majd hozzáteszem az őrölt pirospaprikát, jól elkavarom és felöntöm 2 dl vízzel, kicsit összefőzöm. Ebbe beleteszem a csirkecombokat, majd felöntöm picit vízzel. (Nem muszáj, hogy ellepje!) Megsózom, borsozom és néha belekavarok, de alapvetően féllángon hagyom főni (nem forrni!) kb. egy órát! Én azt szeretem, amikor a husi már szinte leválik a csontról. A keményítőt kikeverem az 1 dl tejjel, majd hozzáadom a tejfölt és azzal is kikeverem. Óvatosan a csirkecombokhoz adom és lassú gázon kicsi kevergetés mellett hagyom, hogy összefőjön.

A kifőzött tésztával együtt tálalom.




TIPP: még finomabb lesz a tejfölös csirkénk, ha egy kávéskanál őrölt fűszerköménnyel megbolondítjuk! 














Jó étvágyat hozzá! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése