Gyerekkori nagy kedvenc: a tökfőzelék
Ezt az ételt bizonyára nem sok gyerek szereti, illetve felnőttként sem lesz senkinek a kedvence az étel, hiszen a gyerekkori rémség jut eszébe. Vannak azonban olyan elvetemült emberek, akik igenis kiállnak és harcolnak azért, hogy minél többen elkészítsék és megszeressék ezt az ételt! Én személy szerint nagyon szeretem és képes vagyok addig enni, ameddig van belőle ellenben más ételekkel, amikből egy-két tányérral is pont elég! Még nem sikerült a hadművelet, miszerint a párom is boldogan falatozza a finom feltéttel ezt a főzeléket, de rajta vagyok azon, hogy szabadságharcom a főzelékek világában diadalt arasson! :)
Íme az én receptem:
Szükségünk lesz:
1 fej vöröshagyma
1/2 kg gyalult tök
1 cs. friss kapor
1 doboz LM tejföl
1 ek. burgonyakeményítő/kukoricaliszt
ecet
olaj
só
cukor
bors
Elkészítés:
A hagymát és a fél csomag kaport összevágom, olajon megpirítom,belerakom a legyalult tököt és felengedem vízzel csak annyira, hogy ellepje. (nem kell úsznia benne)
Ezután az kanál keményítőt vagy kukoricalisztet bármilyen folyadékkal kikeverem (víz, szójatej, lm tej stb.) és hozzáteszem a tejfölt és simára keverem. A tököt kb. 15 percig főzőm, közben egy ek. ecettel és egy tk. cukorral, sóval borssal ízesítem, majd hozzáöntöm a kikavart tejfölt. Megvárom, amíg az ízek összefőnek, illetve a tejfölös habarás szépen eloszlik. A végén beleteszem a maradék apróra vágott kaprot és tulajdonképpen készen is van ez a remek főzelék!
A képen sertéspörkölttel tálaltam, de nagyon finom fasírttal, virslivel is, vagy amivel tetszik!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése