Mustáros pácolt csirke mindenféle finomsággal
Jön az ősz, közeleg a cékla és sütőtök szezon, nálam pedig már az első szellővel meg is jelenik ez a finomság! Ajánlom mindenki figyelmébe, aki nem tudja, hogy milyen köretet tegyen az asztalra és unja az általános rizs-krumpli-tészta hármast! Íme:
Szükségünk lesz:
1 kg csirkecomb
3 ek. nagymama mustárja
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej lilahagyma
3 nagyobb sárgarépa
1 zellergumó
1 kisebb sütőtök
3-4 db nagyobb burgonya
1 kisebb cékla
olivaolaj
só
bors
ételízesítő
Elkészítés:
Odatesszük a céklát főni, majd a mustárt, zúzott fokhagymát és reszelt lila hagymát összekeverjük és beforgatjuk benne a csirkecombokat. Ez lesz a pác, ezt hűtőbe tesszük.Ez a fajta nagymama mustárja egy igen erős mustár, amiben még látszanak a mustár szemek, viszont szerintem finomabb bármelyik általunk ismert hagyományosnál! Eközben meghámozzuk a tököt, zellergumót, burgonyát, sárgarépát és kockákra vágjuk. Nekem ez kb. 20 percet vett igénybe, ennyi idő elég volt a céklának. A céklát gumikesztyűben meghámozzuk (különben jól befogja a kezed) majd ezt is kockára vágjuk.
Bele egy nagy jénai tálba, meglocsoljuk olivával, sóval, borssal és ételízesítővel, majd jól összeforgatjuk a zöldségeket.
A tetejére pakoljuk a pácba forgatott husikat, majd lefóliázzuk. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük fóliával, majd kisebb lángon fólia nélkül ugyanennyi ideig.
Annyira finom ízek érnek össze a zöldségekkel és a hússal, hogy nehezen lehet majd a második tányérnak ellenállni!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése