2014. szeptember 16., kedd

mustáros pácolt csirke ala Anette

Mustáros pácolt csirke mindenféle finomsággal


Jön az ősz, közeleg a cékla és sütőtök szezon, nálam pedig már az első szellővel meg is jelenik ez a finomság! Ajánlom mindenki figyelmébe, aki nem tudja, hogy milyen köretet tegyen az asztalra és unja az általános rizs-krumpli-tészta hármast! Íme:

Szükségünk lesz:


1 kg csirkecomb
3 ek. nagymama mustárja
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej lilahagyma

3 nagyobb sárgarépa
1 zellergumó
1 kisebb sütőtök
3-4 db nagyobb burgonya
1 kisebb cékla
olivaolaj

bors
ételízesítő



Elkészítés:


Odatesszük a céklát főni, majd a mustárt, zúzott fokhagymát és reszelt lila hagymát összekeverjük és beforgatjuk benne a csirkecombokat. Ez lesz a pác, ezt hűtőbe tesszük.Ez a fajta nagymama mustárja egy igen erős mustár, amiben még látszanak a mustár szemek, viszont szerintem finomabb bármelyik általunk ismert hagyományosnál! Eközben meghámozzuk a tököt, zellergumót, burgonyát, sárgarépát és kockákra vágjuk. Nekem ez kb. 20 percet vett igénybe, ennyi idő elég volt a céklának. A céklát gumikesztyűben meghámozzuk (különben jól befogja a kezed) majd ezt is kockára vágjuk. 
Bele egy nagy jénai tálba, meglocsoljuk olivával, sóval, borssal és ételízesítővel, majd jól összeforgatjuk a zöldségeket. 
A tetejére pakoljuk a pácba forgatott husikat, majd lefóliázzuk. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük fóliával, majd kisebb lángon fólia nélkül ugyanennyi ideig.

Annyira finom ízek érnek össze a zöldségekkel és a hússal, hogy nehezen lehet majd a második tányérnak ellenállni!

Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése