2014. október 20., hétfő

Mustáros szűz érmék ala Anette

Mustáros szűz érmék mézes-fahéjas sült almával


Igazi őszi fogás következik, amit bárki maximum 30 perc alatt el tud készíteni! Nagyon szeretem az egyszerű, de mégis élményt adó ételeket, főleg az almát! Nagyon gyors és könnyű vacsora a köret miatt, szóval bátran ajánlom kezdőknek is!


Szükségünk lesz:
1/2 kg sertés szűz
2 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
olivaolaj

bors
2 nagyobb alma
citromlé
fahéj
1 ek. méz

Elkészítés:
A szüzet kb. 1 cm széles szeletekre vágom, összetöröm a fokhagymát és összekeverem a mustárral és némi olivával. Az így kapott pácba beforgatom a hússzeleteket.
(Ha szeretnénk hagyjuk kb. egy óráig ebben a pácban a húst, hogy igazán átvegye az ízeket, de nem kötelező, ha gyors vacsora kell.)

Az almát meghámozom és kisebb kockákra szeletelem. Rászórok némi fahéjat és citromlevet, majd egy serpenyőbe a hozzáadott mézzel lassú lángra teszem.

Eközben egy másik serpenyőbe kevés olajat teszek, felforrósítom és beleteszem a bepácolt szűzérméket.


Az almának és a szűznek is elég 15-20 perc sütés. Friss petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal tálalom.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése