2014. október 25., szombat

Lencsefőzelék ala Anette

Lencsefőzelék sült oldalassal


Hónapok óta szeretnék egy finom lencsefőzeléket enni. Nem tartozik a kedvenceim közé, egyszer egy évben megeszem, de a diéta miatt nem tudom megvenni a főzelékeket, így megcsinálom őket. Nos, a következő recept alapján készült főzelék annyira jó lett, hogy nem csak egy évben egyszer fogom elkészíteni. 

Szükségünk lesz:

250 dkg lencse
1 pohár lm tejföl
2 ek. kukoricakeményítő
1 ek. ecet
babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma

bors
delikát


Elkészítés:

A lencsét előző nap beáztatom, vagy aznap reggel, ha délután szeretném megfőzni. A lencséről leszűröm a vizet és a nagyon apróra vágott vöröshagymával odaszem annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Két részre vágom a gerezd fokhagymát és a babérlevéllel, némi sóval, borssal és delikáttal a lencséhez teszem. 


Eközben elkészítem hozzá a habarást. Pár kanál főzelék levével összekeverem a két kanál kukoricakeményítőt, majd hozzáadom a pohár tejfölt és simára keverem. 20-25 perc főzés után hozzáadom a lencséhez a tejfölös habarást és jól elkeverem benne. Megvárom, amíg összefő és már kész is a glutén- és laktózmentes isteni lencsefőzelékünk!




Sertés sült oldalassal vagy egy pár gm-lm virslivel tálalom, de csinálhatunk hozzá akár rántott gombát, sajot vagy egy finom pörköltöt is!

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése