2014. november 9., vasárnap

Klasszikusz hungarian breakfast ala Anette

Káposzta-tükörtojás-sült szalonna trió

A vasárnap nálam általában főzőcskével telik. Ekkor több időm van a reggelivel is babrálni. Amíg az angoloknak a konzervbab-sült paradicsom-sousage-sült bacon, én úgy gondolom nekünk a ropogós bőrű sült szalonna, a tükörtojás és a káposzta jelenti az igazi parasztreggelit!

Elkészítése sem túl bonyolult, receptet sem nagyon igényel.


Szükségünk lesz:

1/2 kg bőrös szalonna
1 kg savanyított káposzta
annyi tojás amennyit meg bírsz enni mellé
olaj
fűszerek


Elkészítés:

A káposztát bő vízben átmosom, majd kinyomkodom és odateszem némi olajon pirulni, sülni. A szalonnát csíkokra vágom és bevagdosom, nagyon kevés olajban lassú lángon elkezdem sütni, időnként megforgatom.
Sok türelem kell hozzá, nehogy valamelyik odaégjen, de megéri a kb. egy óra babrálást! A káposztát én picit szoktam borsozni, a szalonnát pedig sózni. Nagyon egyszerűen elkészíthető reggeli! Friss GM kenyérrel is isteni!


Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése