2014. október 26., vasárnap

Birsalma torta ala Anette

Birsalma torta tojáshabbal


Nagyimtól hoztam egy üveg birsalma befőttet. Nem akartam elpazarolni ezt a ritka kincset, így arra gondoltam sütök a kedvéért valamit. Annyira finom lett, hogy biztosan meg fogom sütni más gyümölcsökkel is! Íme:

Szükségünk lesz:

Tészta:
20 dkg. Schär mix C
3 ek. cukor
3 tojás sárgája
1 cs. vaníliacukor
100 g ráma margarin
Krém:
1 cs. vanília puding
3 ek. cukor
4 dl rizstej
100 g ráma margarin
Hab:
3 tojás fehérje
3 ek. cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy kivajazott, lisztezett forma aljára nyújtom. Villával megszúrkálom és elősütöm.
Közben elkészítem a pudingot, majd kihűtöm és hozzákeverem a margarint.Az így kapott vaníliás krémet elkenem a tésztán, beterítem a bírsalma befőttel, majd a felvert és cukorral kikavart tojásfehérjét a gyümölcs tetejére teszem. Visszatéve a sütőbe addig sütöm kb. 150 fokon, amíg a tojáshab megbarnul. (kb. 20 perc).



A birsalma igazán különlegessé teszi ezt a könnyű tortát!


Ugye, hogy nem is bonyolult? 
Jó étvágyat hozzá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése