2014. június 29., vasárnap

Málnakrémes csokitorta ala Anette



Málnás-csokis csoda

A cicamentős csoporttal évértékelőt tartottunk a minap és nekik sütöttem ezt a tortát amit most hozok nektek. Szintén könnyű piskótatésztából készül és hasonló az epertortához, némi változtatás azért van benne.




Szükségünk lesz:


2 doboz málna
tojás
6 ek. cukor
6 ek. rizsliszt
1 fél cs. sütőpor
1 ek. kukoricakeményítő
4 ek. holland kakópor
1 kicsi (200 ml) hulala
1 cs. habfixáló
étolaj







Piskóta készítése:

Ahogy az eper tortánál írtam, amit itt találsz: Epertorta ala Anette

A különbség annyi, hogy hozzáadsz még három kanál holland kakaóport.



Krém készítése:

Szintén az epertortához hasonló. Felverjük az előtte jól lehűtött hulalánkat a habfixálóval, majd az egyik doboz málnát villával összetörjük és a hulalához keverjük. 

A torta összeállítása:

Bevallom én most csaltam egy kicsit. Miután a tortát kettévágtam, kedves barátnőmtől kapott eperlekvárral megkentem az alsó lapot, majd arra kentem a hulalás málnakrémet. Természetesen a lekvár elhagyható, de nagyon jó ízt ad a tortának észrevétlenül. A másik felére is kentem a krémből egy vékony réteget és egymásra helyeztem. A maradék krémmel bevontam a tortát.

Díszítés:

Az előző tortához hasonlóan csokimázat készítettem, epertorta ala Anette majd kanállal köröket formáltam a tortán. Körberaktam a másik doboz málnával, majd hűtőbe tettem.


Ez sem bonyolultabb, mint az epertorta, igaz?

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése