2014. július 21., hétfő

Sajtos-túrós pogácsa ala Anette

Sajtos-túrós pogi

Nyaralásra készülve sütöttem anyukám egyik jól bevált sajtos pogácsáját glutén- és laktózmentesítve. A kezdeti nehézségek után be kell valljam, ugyanolyan, mint az eredeti! Melegen meg lehetne enni az egészet, de nem tettem... Harmadik nap már sajnos nem annyira jó a szerkezete, így ha csak magadnak csinálod, akkor elég fél adag is. Szerintem. :)


Szükségünk lesz:

25 dkg green farm lisztkeverék
25 dkg Schär B lisztkeverék
25 dkg (növényi) margarin
25 dkg LM túró
2 tojás sárgája
1 tojás
15 dkg sajt (trappista, gouda, pannónia)
5 dkg élesztő (lehet szárított is)
pici cukor
1 pohár LM tejföl
2 tk. só




Elkészítés:

A rendes élesztőt kicsi cukorral, vízzel felfuttatjuk. Ha por, akkor én simán kikavarom langyos vízzel és pici cukorral. A liszteket, sót, élesztőt elmorzsáljuk a margarinnal, majd a túróval, majd együtt a tojással és tejföllel. Szerintem ez a tesco-ban kapható liszt egészen jó, de a biztonság kedvéért kevertem a Schär-es liszttel. Jól kidolgozzuk a tésztát és pár órára hűtőbe tesszük. (Én reggel összeállítottam és este sütöttem.)

Rizslisztes lapra tesszük a tésztát és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk. megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Nekem nem volt szaggatóm, ezért négyzetekre vágtam. Nem kiállításra ment, de szerintem így is szép és gyorsabb is! Köszi Anyukám az ötletet! 

Jó átvágyat hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése