2014. július 23., szerda

Tejfölös zöldbab leves ala Anette

Tejfölös zöldbab leves



Ez a kedvenc levesem ilyenkor nyáron és olyan jó, hogy el lehet készíteni glutén és laktózmentesen is! Friss zöldbabot ebben az időszakban bármelyik zöldségesnél lehet kapni. Elég egy kg belőle, abból egy nagy fazék leves fő. Íme:


Szükségünk lesz:

1 kg zöldbab
1 pohár LM tejföl
1 kanál kukoricakeményítő
1 kis rúd kolbász/ húsos szalonna
Kicsi LM tej, vagy rizs/szójatej, bármi!
só 
bors
babérlevél







Elkészítés:


A zöldbab végeit letöröm, majd két- három részbe töröm. Alaposan megmosom és felteszem főni a babérlevéllel. A víz lepje el a zöldbabot. Beleteszem a kolbászt egészben, de aki megeszi fel is karikázhatja a leveshez. Ha van húsos szalonnánk azt is bele lehet kockázni. Kb. 20-30 perc alatt puhára fő a zöldbab. Ér kóstolgatni közben! Ha már puha, akkor megcsinálom a habarást hozzá (rántást is lehet, de én nem annyira szeretem) Két kisebb kanál kukoricakeményítőt elkeverek egy kis tejjel csomómentesre (kb. fél-egy dl) majd belekavarom a tejfölt. Ezt a leveshez adom és jól elkavarom a levesben. Megvárom amíg összefő, sózom, borsozom és már kész is! Mindennel együtt egy órán belül isteni levesünk fő!


Jó étvágyat hozzá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése