2014. augusztus 4., hétfő

Citrom parfé ala Anette

Citrom parfé piskótával


Ez az egyik kedvenc nyári édességem és garantáltan a pasik is imádják! Még azok is, akik egyébként nem édesszájúak! :)
Általában babapiskótával kell elkészíteni, de én most csak sima piskótát sütöttem. Az élvezeti értékéből ez szemernyit sem vesz el! Pofon egyszerű és tényleg nagyon finom! Íme:

Szükségünk lesz:

6 db tojás
6 ek. kukoricaliszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor

2 nagyobb citrom
1 kicsi hulala
2 ek. porcukor
2 LM tejföl


Elkészítés:

A 6 tojásból, kukoricalisztből, cukorból piskótát sütünk. Megvárjuk míg kihűl és kisebb kockákra vágjuk. 

A hulalát felhabosítjuk, belereszeljük a két citrom héját, belefacsarunk egy citrom levét és hozzáadjuk a két pohár tejfölt, illetve a két kanál porcukrot. Robotgéppel jól kikavarjuk!

Egy tálban rétegezve előbb piskótát, majd krémet teszünk, majd ismét piskótát és megint krémet. Pár órára hűtőbe tesszük! 

Ez a legjobb nyári hűsítő édesség, ami nem fagyi! :)




Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése