2014. augusztus 6., szerda

Cukkinis fasírt ala Anette

Cukkinis fasírtgolyók


Imádtam a paníros, zsemlemorzsás dolgokat diéta előtt. Miért kellene lemondani a gluténmentes diétával mondjuk a fasírtról? Gluténmentes zsemlemorzsát már árulnak, de meg tudjuk csinálni mi is magunknak, mondjuk a megsütött kenyerünk egy részének ledarálásával. Íme a recept:

Szükségünk lesz:

2 db tojás
30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes cukkini
GM zsemlemorzsa
étolaj
só 
bors




Elkészítés:

A Cukkinit megmosom meghámozom és ledarálom, vagy nagyon apró darabokra aprítom. A husit egy tálba teszem a két tojással, egy kis zsemlemorzsával, a ledarált vöröshagymával, fokhagymával és cukkinivel. Kézzel jól összedolgozom. Egy-két teáskanál sót adok hozzá és ízlés szerint borsozom, illetve adok hozzá még kb. két evőkanál étolajat. Jól összedolgozom és annyi zsemlemorzsát rakok hozzá, hogy "gyurmázható" legyen. 
Kisebb golyókat formázok, majd forró olajban kisütöm. Gyakorlatilag bármivel lehet enni! Akár tízórainak GM kenyérrel és kovászos uborkával is! 


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése