2014. augusztus 25., hétfő

Corn Flakesbe forgatott rántott husi ala Anette

Corn Flakes rántott hús kukoricás rizzsel

Azóta nem is ettem rántott húst, amióta diétázok. Ennek több oka is van: 1. Túl macerás, 2. Miből csináljam?! 3. Úúúútálom az olajszagot! Nos, a háromból kettőt sikerült orvosolni, megtaláltam a corn flakes-t és a tefal actifry-t, szóval így megérte a fáradtságot is a dolog!

Ez a tefálos ketyere bizony egy olyan olajsütő, ami minimális (egy kanál) olajjal működik! Zseniális! Én nagyon szeretem és szuper benne a sültkrumpli, a pisztráng és a rántott husi is!
No de nézzük a mai fogást, íme:

Szükségünk lesz:

1 kg disznó karaj vagy comb
3 db tojás
kukoricaliszt
corn flakes
étolaj

egy bögre rizs
1 konzerv kukorica




Elkészítés:

A husikat felszeletelem, majd kiklopfolom és besózom kicsit. A corn flakest összetöröm apróra és a tojásokat felverem. Külön tálba teszem a kukoricalisztet, aztán a tojásokat, majd a corn flakest. A husi szeleteket belemártom a lisztbe, a tojásba, végül a corn flakesbe és már teszem is az olajsütőbe.
Kb. 4-5 szelet husi fér bele az actifry-ba. Két ek. étolajjal meglocsolom őket és 25 perc alatt megsütöm, közben egyszer megfordítom a szeleteket.
Persze hagyományos olajban is ki lehet sütni őket! :)

Ez volt a könnyű része és most jön a neheze, a rizsfőzés, ami számomra mumus, tehát ne tessék elképzelni, hogy én olajon pirítgatom a rizst, majd felengedem annyi vízzel, hogy aztán főni hagyva fél óra múlva megkapjam a tökéletes főtt rizst! Hát nem! Mert minden egyes alkalommal elromlik valami, így hosszú évek során elengedtem ezt a dolgot és rájöttem, én nem fogom megtalálni a titkát soha ennek a rizskészítési elvnek, így jön az én módszerem: 

Kellő mennyiségű vízbe beleöntöm a bögre rizst, olajat öntök hozzá és két kis kanál sót és néha belekavarok, ellenőrzöm mikor jó, majd leszűröm, mint a tésztát! Tökéletes lesz így is, higgyétek el! :)
Már csak a kukorica kell hozzá, némi ételízesítő és bors! 


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése