Rakott palacsinta mindenféle finomsággal
Mit is mit is mit is süssek hétvégén? Valami gyorsat, valami könnyűt valami jót, akkor palacsintát! De nem csak holmi mezeit! Turbózzuk fel kicsit! Lássuk!
Szükségünk lesz:
3 tojás
4 ek. Schär Mix C sütiliszt
4 ek. kukoricaliszt
3 ek. cukor
ásványvíz
pici só
étolaj
1 cs. Dr Oetker bourbon vanília puding
2 ek. cukor
500 ml szójatej
bármilyen jam vagy lekvár
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és csipet sóval kikavarjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a liszteket és az ásványvizet és három ek. étolajat. Ha a kanalat szépen bevonja a tészta, akkor megfelelő sűrűségű.
Ez a tészta annyira jó, hogy szép vékony palacsintákat is lehet belőle sütni, de én inkább most a vastagra, úgynevezett amerikai típusra vágytam!
A puding elkészítése a csomagoláson található, de azért leírom. Én úgy szoktam, hogy a pudingot és a cukrot pici tejjel kikavarom csomómentesre, majd hozzáöntöm a többi tejet és odateszem lassú tűzön főni. Folyamatosan kavargatom, hogy oda ne égjen. Ha felhólyagosodik és besűrűsödik, akkor kész!
Egy palacsinta, egy réteg lekvár, egy réteg puding, megint palacsinta, megint lekvár, megint puding... és így tovább! Akár tortát is csinálhatunk belőle! Tetszés szerint tejszínhabbal vagy/és csokimázzal is leönthetjük még! :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése