2014. augusztus 11., hétfő

gyros tortillával ala Anette

Gyros fokhagymás-kapros öntettel torilla-ba bélelve


Ki volt véve a disznócomb a fagyasztóból, volt elég sokféle zöldség, hát úgy gondoltam a vacsi egyértelmű lesz! Már csak a "mibe rakom bele" dolgot kellett megoldani, de a kukorica lepényliszt segített! Elkészítési idő mindennel együtt 1 óra! Íme:


Szükségünk lesz:

I bögre kukorica lepényliszt              paradicsom  
1 ek. étolaj                                       paprika
só                                                    uborka
porcukor                                         lilahagyma
víz                                                   jégsaláta

LM tejföl
LM tej, v. szója/rizstej
friss kapor
fokhagyma püré

50 dkg disznócomb
fokhagyma
só 
bors
étolaj
ételízesítő


Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk, serpenyőbe olajon kifehérítjük, befűszerezzük ízlés szerint (só, bors, fokhagyma, ételízesítő) és felengedve egy kis vízzel fedő alatt puhára főzzük.
Ez idő alatt összekockázzuk a zöldségeket, majd picit besózzuk.
Elkészítjük az öntetet: két ek. LM tejfölbe pár szál kaprot aprítunk és egy kisebb gerezd fokhagymát nyomunk. Kicsi tejjel a tejfölt hígabbra, folyósra keverjük.

3 tortilla lap jön ki a következőből:
A bögre lisztet a csipet sóval, cukorral olajjal és hozzáadott vízzel összegyúrjuk. Fogjuk látni. hogy mennyi víz kell hozzá. Fokozatosan adagoljuk hozzá. Igazi tészta állagot kell kapni, amit aztán nyújthatunk. Vigyázzunk, hogy a sodrófa és a deszka is kellőképpen lisztes legyen, hogy a lepény nyújtásnál ne ragadjon le.

Ha kinyújtottuk, akkor egy előmelegített serpenyőbe megpirítjuk mindkét oldalát. Figyelem! A serpenyőbe nem kell olajat sem tenni!
Ezután már csak az összeállítás következik: a tortilla lapot megkenem a kapros tejföllel, fél oldalába belehalmozom ízlés szerint a husit és a zöldségeket, majd meglocsolom a tejföllel.

Tipp: a tortilla puha marad, ha alufóliába csomagoljuk!

Jó étvágyat hozzá! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése