Fincsi szelet
Anyukám gyerekkoromban sokat süttötte nekünk ezt a nem túl bonyolult süteményt. Nem emlékeztem a pontos receptre és nem volt alkalmam megkérdezni őt a pontos receptről, de madjnem olyan jó lett ez a kitalált, tovább gondolt fincsi szelet is! Íme:
Szükségünk lesz:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. kukoricaliszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
1 cs. Dr. Oetker pudingpor
1/2 ráma margarin
2 ek. cukor
1/2 liter tej (laktózmentes)
1 cs. zselatin
1/2 üveg meggy
2 ek. cukor
Elkészítés:
Az első részben felsorolt összetevőkből szögletes piskótát sütünk.
Megvárjuk amíg kihűl, majd két részre vágjuk. Süthetünk fele-fele tésztából két piskótát is, de nekem ez most egyszerűbb volt.
A pudingot egy kis tejjel először kikavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a többi tejet és megfőzzük. Megvárjuk amíg a puding kihűl, majd habverővel kikavarjuk a pudingot a margarinnal.
A zselatint a meggy levével és két kanál cukorral összefőzzük, közben a meggyel beborítjuk a kettévágott piskóta alját. Ha a zselatin kicsit megszilárdul de még kellően folyós a kanálon akkor rákanalazzuk a meggyes piskótánkra.
Amikor teljesen megszilárdul, akkor jöhet rá a pudingos krém, majd a piskóta másik része. A maradék krémmel beborítjuk a piskótánk külső részét és a tetejére csokireszeléket szórunk.
Amikor teljesen megszilárdul, akkor jöhet rá a pudingos krém, majd a piskóta másik része. A maradék krémmel beborítjuk a piskótánk külső részét és a tetejére csokireszeléket szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése