2014. szeptember 14., vasárnap

Fincsi szelet ala Anette

Fincsi szelet

Anyukám gyerekkoromban sokat süttötte nekünk ezt a nem túl bonyolult süteményt. Nem emlékeztem a pontos receptre és nem volt alkalmam megkérdezni őt a pontos receptről, de madjnem olyan jó lett ez a kitalált, tovább gondolt fincsi szelet is! Íme:

Szükségünk lesz:

6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. kukoricaliszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor

1 cs. Dr. Oetker pudingpor
1/2 ráma margarin
2 ek. cukor
1/2 liter tej (laktózmentes)

1 cs. zselatin
1/2 üveg meggy 
2 ek. cukor

Elkészítés:

Az első részben felsorolt összetevőkből szögletes piskótát sütünk.
Megvárjuk amíg kihűl, majd két részre vágjuk. Süthetünk fele-fele tésztából két piskótát is, de nekem ez most egyszerűbb volt. 

A pudingot egy kis tejjel először kikavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a többi tejet és megfőzzük. Megvárjuk amíg a puding kihűl, majd habverővel kikavarjuk a pudingot a margarinnal. 



A zselatint a meggy levével és két kanál cukorral összefőzzük, közben a meggyel beborítjuk a kettévágott piskóta alját. Ha a zselatin kicsit megszilárdul de még kellően folyós a kanálon akkor rákanalazzuk a meggyes piskótánkra. 

Amikor teljesen megszilárdul, akkor jöhet rá a pudingos krém, majd a piskóta másik része. A maradék krémmel beborítjuk a piskótánk külső részét és a tetejére csokireszeléket szórunk.






Nem túl bonyolult, mégis nagyon finom ez a sütemény! Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése